miercuri, 4 mai 2011

Piept de curcan cu legume la cuptor

  
  Inaintea sarbatorilor de Pasti ,sotul meu mi a adus acasa un curcan ce avea aproximativ 20kg :-) stiu..imens.
Recunosc a fost un chin sa-l curat..
Dupa ce l-am curatat , l-am portionat si l-am pus la congelator..Deoarece de Sf. Sarbatori am fost la parinti, nu am apucat sa gatesc deloc din el....pana astazi....
Ingrediente:
  • 400 g piept curcan feliat
  • 300g cartofi (6bucati)
  • 6-7 ciuperci
  • un morcov
  • jumatate de ardei rosu
  • ceapa verde
  • 50 ml vin (eu am pus rosu)
  • 20 ml ulei
  • 200-300 ml apa
  • sare, piper, condimente(busuioc si cimbru)
  • patrunjel
  Dupa ce am curatat legumele, am uns o tava cu ulei, am pus pieptul de curcan, cartofii, taiati in jumatati, ardeiul taiat julien, ciupercutele taiate feliute, morcovul si ceapa rondele, peste care am turnat apa si vinul.
  Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am pus-o la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 1 h.
Dupa 45 de minute am scos folia pentru a se rumeni frumos.


Asa arata scos din cuptor:

Va urez , pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu